Etias Aboukir

Etias Aboukir staat alle nationaliteiten bij en de medewerkers beheersen naast het Nederlands ook de Engelse en Arabische taal. Op jaarbasis behandelt Etias Aboukir gemiddeld 100 complexere vreemdelingenzaken voor cliënten uit binnen- en buitenland. Geen enkele zaak is hetzelfde. Met ruim 15 jaar ervaring in vreemdelingenzaken biedt Etias Aboukir u altijd nieuwe inzichten en perspectieven.
Reeds in 2007 werden ruim 200 “witte illegalen” van met name Turkse komaf collectief bijgestaan in hun verwoede pogingen om geregulariseerd te worden:

“Een vergeten groep, zegt de Utrechtse advocaat Rachid Aboukir. Vorig jaar behartigde hij tijdelijk de belangen van zo’n tweehonderd witte illegalen. Ze vielen in 1996 buiten de ’zesjarenregeling’ en in 1999 ook buiten de uitgebreidere ’Tijdelijke Regeling Witte Illegalen’.

Trouw, “Verblijfsvergunningen/De Lange lijdensweg van de witte illegaal” publicatie dd. 7 augustus 2007.

Anno 2020 treedt Etias Aboukir op in zaken die over grenzen gaan:

Etias Aboukir staat één van de betrokkenen in de zaak van de uitzonderlijke wapenvondst in Ravels.
Etias Aboukir is de migratie-adviseur van één van de grootste Egyptische handelaren in aardappelen, groente en fruit met vestigingen in en buiten de Europese Unie. 
Etias Aboukir staat één van de betrokkenen bij in de strafzaak waarin ruim 1,4 ton cocaïne door de Belgische politie gecontroleerd werd doorgelaten aan de Belgisch/Nederlandse grens.